Naturalne spalacze tłuszczu:
Warzywa- wszystkie ( w ciągu dnia najlepiej gotowane, wieczorem – surowe), ważna soczewica
Owoce – wszystkie – do 15.00, w szczególności cytrusy
Przetwory mleczne:
- mleko,
- jogurt naturalny,
- twaróg,
- kefir
Orzechy
Proteiny:
- pierś z kurczaka (BIO),
- pierś z indyka,
- chuda wołowina,
Tran,
Białka z jajek
Ryby:
- flądra,
- łosoś (surowy, gotowanyna parze, grilowany),
- sardynki
Podukty pełnoziarniste:
- Ryż brązowy
- Płatki owsiane
Przyprawy:
- Pieprz cayenne,
- cynamon,
- czosnek,
- imbir,
- pikantne papryczki
Oliwa z oliwek, olej lniany
Herbaty: Zielona/ czerwona – na 2 h przed jedzeniem, lub 2 h po jedzeniu
Tagi: